Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (2024)

Welke online supermarkt bezorgd bij mij? Welke zaak heeft een goede service? Waar kan ik bestellingen zelf afhalen? Welke winkels zijn in mijn regio actief? Op deze pagina kun je supermarkten vergelijken. Lees meer informatie over de online shops en lees meer informatie over deze bedrijven. Hieronder vind je een overzicht met de 20 grootste supers. Lees onze reviews en lees ervaringen van andere gebruikers. Vergelijk online supermarkten en bestel direct je boodschappen online!

RegioBoodschappen BezorgenMinimale bestellingSupermarkt Pick-UpMinimale bestellingReview / BeoordelingBekijk meer informatieDirect Bestellen
Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (1)Heel NL v.a. €4,95€50 v.a. €1,50€70

AH

Bestel

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (2)Heel NL v.a. €3,95€25 v.a. €1,95€25

Jumbo

Bestel

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (3)Heel NL v.a. €6€25 v.a. €2,50€0

PLUS

Bestel

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (4)Heel NL v.a. €4,99€40 v.a. €2,99€40

COOP

Bestel

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (5)Midden / West v.a. €5,99€50 v.a. €3,50€25

Hoogvliet

Bestel

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (6)Noord Holland gratis€40 gratis€0

DEEN

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (7)Midden / West gratis€25n.v.t.

Picnic

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (8)Heel NL v.a. €2,50€60 gratis€0

Ekoplaza

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (9)Heel NL v.a.€25€50€50

SPAR

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (10)Midden / West v.a. €3,95€35 v.a. €2,95€35

Dekamarkt

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (11)Westen v.a. €2,95€35 v.a. €2,95€0

Vomar

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (12)Noord gratis€40 gratis€40

Poiesz

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (13)Midden / Westn.v.t. gratis€25

Dirk

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (14)Zuid / Oostn.v.t. v.a. €2,50€0

Jan Linders

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (15)Heel NLn.v.t.n.v.t.

Aldi

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (16)Heel NLn.v.t.n.v.t.

Lidl

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (17)Heel NLn.v.t.n.v.t.

Emté

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (18)Zuid / Westn.v.t.n.v.t.

MCD

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (19)Midden / Westn.v.t.n.v.t.

Boni

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (20)Heel NLn.v.t.n.v.t.

Nettorama

Veelgestelde vragen over online supermarkten en boodschappen bezorgen

Online boodschappen doen is een nog relatief nieuw fenomeen in Nederland. Daarom hebben wij hieronder de meest gestelde vragen verzameld. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij proberen je zo snel mogelijk van dienst te zijn.

 1. Wat is een online supermarkt?
 2. Welke supermarkten bezorgen de boodschappen bij mij thuis?
 3. Kies ik voor boodschappen bezorgen of afhalen?
 4. Waarom betaal ik bezorgkosten?
 5. Zijn er ook supermarkten zonder bezorgkosten?
 6. Wat is een boodschappen pick-up point?
 7. Waarom is er een minimaal orderbedrag?
 8. Welke supermarkten bezorgen het snelst?

1. Wat is een online supermarkt?

Een online supermarkt is een supermarkt waar je online je boodschappen kan bestellen. Waar je vroeger perse naar de winkel moest voor je wekelijkse brood, zuivel en vlees kan je dit nu allemaal online bestellen. Veel supers bezorgen de boodschappen bij jou thuis wanneer het jou uitkomt. Daarnaast is het vaak mogelijk om de boodschappen af te halen bij een speciaal pick-up point. De laatste jaren zetten steeds meer supers in op online. Grote ketens als Albert Heijn, PLUS, Coop en Jumbo bieden al enige jaren een webshop waar je online kan bestellen. Daarnaast zien we ook nieuwe initiatieven zoals Picnic en maaltijdboxen als HelloFresh. Op dit moment maken zo’n 2% van de Nederlanders gebruik van de online super. De verwachting is dat dit de komende jaren flink gaat toenemen.

2. Welke supermarkten bezorgen de boodschappen bij mij thuis?

Dat hangt sterk af van jouw woonplaats. De supermarkten Albert Heijn, PLUS, Coop, Jumbo en Spar bezorgen door heel Nederland. Zeker in de wat meer dichtbevolkte gebieden is de kans groot dat (een van) deze supers de boodschappen bij jou kan bezorgen. Daarnaast zijn er ook meer regionale bezorgdiensten actief. Zo bezorgen bijvoorbeeld Boni en Hoogvliet meer in het midden- en westen van Nederland. Wil jij weten welke supermarkt bezorgservices voor jou beschikbaar zijn? Open onze zoekfunctie, tik je postcode of woonplaats in, en vind de supers die bij jou bezorgen. Je vindt hier ook meteen praktische informatie zoals een minimaal bestelbedrag en bezorgkosten.

3. Kies ik voor boodschappen bezorgen of afhalen?

Bij veel supermarkten kan je kiezen tussen boodschappen laten bezorgen of zelf afhalen. Beide methodes hebben een aantal voordelen en nadelen. Hieronder sommen wij de pluspunten van beide methodes kort op

Voordelen boodschappen bezorgen

 • Je hoeft letterlijk je deur niet meer uit voor de boodschappen
 • Je hoeft niet meer te zeulen met zware tassen
 • Veel supers bezorgen alles tot in de keuken
 • Vaak binnen 24 uur afgeleverd. Soms zelfs dezelfde dag

Voordelen boodschappen afhalen

 • Het afhalen van de boodschappen is goedkoper en soms gratis
 • Je bepaalt zelf wanneer je de boodschappen ophaalt
 • Je kunt eenvoudig vergeten boodschappen nog even meepakken
 • Alles wordt netjes in je auto gezet

Dit zijn in grote lijnen de voordelen van beide aflevermogelijkheden. Bekijk vooraf de voorwaarden van de supermarkt waar je gaat bestellen. Bij sommige supermarkten zit er veel verschil in de kosten voor bezorging aan huis en afhalen. AH rekent bijvoorbeeld minimaal €4,95 aan bezorgkosten, terwijl het afhalen al mogelijk is vanaf “slechts” €1,50. Bij een supermarkt als Deen is zowel bezorgen als afhalen gratis (bij besteding van minimaal €40). In dat geval valt het prijsvoordeel alweer weg.

4. Waarom betaal ik bezorgkosten?

Tegenwoordig rekenen veel webwinkels geen bezorgkosten meer. Bij bijna alle supermarkten betaal ik nog wel een vergoeding voor de bezorging. Hoe kan dat? Het klopt inderdaad dat het gros van de online supermarkten servicekosten / bestelkosten rekent. Dit is in feite een bijdrage voor het verwerken, verzamelen en bezorgen van de boodschappen. Bedenk goed dat het verwerken van een online bestelling bij de supermarkt vrij veel werk met zich mee brengt. Sommige supers werken met een speciaal distributiecentrum waar een medewerker alle boodschappen uit het magazijn pickt en deze in een krat verzameld. Bij andere online supers pickt een medewerker de bestelde producten in de supermarkt zelf. Omdat dit hele proces vrij tijdsintensief is betaal je hiervoor een kleine bijdrage.

5. Zijn er ook supermarkten zonder bezorgkosten?

Ja, er zijn ook supermarkten die geen bezorgkosten rekenen. Picnic is het meest bekende voorbeeld. Bij Picnic worden alle bestellingen standaard gratis bezorgd. De enige voorwaarde is dat je bestelling een waarde heeft van minimaal €25. Van de “traditionele” supermarkten bezorgen alleen Spar en Deen helemaal gratis. Bij Spar dien je voor minimaal €50 te bestellen, en bij Deen is dit €40.

6. Wat is een boodschappen pick-up point?

Een boodschappen pick-up point is een punt waar jij je boodschappen kan afhalen. Meestal zijn deze pick-up points gevestigd in de betreffende supermarkt. Maar sommige supers openen ook speciale afhaalpunten op strategische locaties. Albert Heijn en Jumbo openen bijvoorbeeld massaal pick-up points langs drukke snelwegen en op andere plaatsen waar veel verkeer langs rijdt. Mensen ervaren het als prettig om de boodschappen af te halen als ze bijvoorbeeld van hun werk terug rijden naar huis. De boodschappen worden hier netjes ingeladen door de medewerkers, en binnen een paar minuten zit je weer op de weg. Een groot voordeel van het pick-up point is dat het goedkoper is dan een bezorgservice. Soms is het afhalen van je bestelling zelfs helemaal gratis. Daarnaast biedt het pick-up point een beetje meer flexibiliteit. Je hoeft niet thuis te wachten op een bezorger, maar je rijdt zelf naar het afhaalpunt wanneer het je uitkomt.Bijna alle online supermarkten bieden naast een bezorgdienst, ook verschillende pick-up points aan. Bij Jan Linders en Dirk is het zelfs zo dat ze alleen een pick-up point aanbieden.

7. Waarom is er een minimaal orderbedrag?

Zoals je in het overzicht hierboven kan zien werken veel supermarkten met een minimaal orderbedrag. Veel supers werken met een minimaal bestelbedrag van bijvoorbeeld €40 of €50. De reden is dat het anders simpelweg niet uit kan om jouw online bestelling te behandelen. Je moet weten dat het verwerken, verzamelen en bezorgen van boodschappen een vrij tijdsintensieve klus is. Het minimale orderbedrag zien we met name terug bij de bezorgservice. Wanneer je kiest voor afhalen zien we dat veel supers geen minimaal bestelbedrag hanteren. PLUS, Deen, Spar, Vomar, Ekoplaza en Jan Linders accepteren dus ook online bestellingen van bijvoorbeeld €5, mits je deze zelf afhaalt.

8. Welke supermarkten bezorgen het snelst?

De online supermarkten bezorgen steeds sneller in huis. Bij AH, Picnic en Jumbo kan dit meestal al de volgende dag. Heb je jouw boodschappen echt snel nodig? Dan kan je ook bestellen bij Getir, Gorillas, Zapp en Flink. Dit zijn de nieuwste online bestelservices die boodschappen binnen 10 minuten bezorgen. Ze rekenen dezelfde lage prijzen als de supermarkten, rekenen geen minimum bestelbedrag (of slechts €1,00) en rekenen standaard €1,80 aan bezorgkosten.

Online supermarkt vergelijken - Welke supermarkt bezorgt bij mij? (2024)

FAQs

Wat is de beste boodschappen bezorgservice? ›

Conclusie. Uit de enquête onder ruim 12.000 panelleden blijkt dat de ondervraagden heel tevreden zijn met de bezorgdienst van hun supermarkt. Ruim 2000 leden laten regelmatig hun boodschappen bezorgen. Zij geven de bezorgdiensten gemiddeld een hoog cijfer.

Welke supermarkten bezorgen bij mij thuis? ›

Ontdek het gemak van boodschappen bezorgen

Een van de gemakken van online boodschappen doen bij Jumbo, is dat je je boodschappen kunt laten thuisbezorgen. Je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt en dan brengen wij alle producten tot aan de deur. Dat scheelt je een hoop gesjouw!

Welke supermarkt bezorgt op dezelfde dag? ›

Deze supermarkten bezorgen vandaag
 • Albert Heijn.
 • Plus.nl.
 • Jumbo.nl.

Welke supermarkten online bestellen? ›

Welke supermarkten bezorgen boodschappen aan huis?
 • Albert Heijn.
 • Coop.
 • Jumbo.
 • Picnic.
Nov 28, 2019

Wat is de goedkoopste boodschappen bezorgdienst? ›

Wat bieden de verschillende supermarkten?
SupermarktMinimaal bestelbedragBezorgkosten
Coop€ 40,-€ 4,99 (Gratis vanaf € 70,-)
SPARGeen(!)€ 4,95 (Gratis vanaf € 50,-)
DEEN€ 40,-Tussen € 2,- en € 4,- (Gratis vanaf € 40,-)
Dekamarkt€ 50,-Tussen € 2,95 en € 4,95 (of gratis bij een wekelijks wisselende actie)
4 more rows
Jun 7, 2020

Is Picnic duurder dan Albert Heijn? ›

Het prijsverschil bij een boodschappenlijst voor drie dagen eten voor een gezin loopt op tot €25, aldus een test die is uitgevoerd door AD. Na het doen van nagenoeg dezelfde boodschappen betaalde het AD bij Picnic €74,50, terwijl Albert Heijn op €99,36 en Jumbo op €89,94 uitkwamen.

Doet de Lidl ook bezorgen? ›

Waar kan ik mijn bestelling laten bezorgen? We leveren graag bij je thuis, op een door jou gekozen bezorgmoment.

Is de Jumbo goedkoper dan de Albert Heijn? ›

Jumbo is de goedkoopste, klanten zijn daar per persoon €3,08 kwijt. Dat scheelt een stuiver met Albert Heijn en Hoogvliet, die allebei uitkomen op €3,13. Plus zit met €3,22 daar weer €0,09 boven. Omgerekend naar percentages blijven de verschillen tussen Jumbo en AH/Hoogvliet beperkt tot minder dan 2 procent.

Wat kost bezorgen bij Albert Heijn? ›

Je betaalt 3 euro voor het verzamelen en bezorgen (of afhalen) van de boodschappen. Voor bestellingen vanaf €70 euro is het verzamelen en bezorgen van de boodschappen gratis.

Wie bezorgt boodschappen gratis thuis? ›

Gratis bezorging
 • Johma: gratis bezorging bij 10 euro. ...
 • Alpro: gratis bezorging bij 4 stuks. ...
 • Lotus: 2 euro korting op bezorging bij 2. ...
 • Aquarius: gratis bezorging bij 1. ...
 • Nescafé Dolce Gusto: 3 euro korting op bezorging bij 2. ...
 • Coca Cola en Fanta: 1 euro korting op bezorging bij 1. ...
 • Nutrilon of Olvarit: gratis bezorging bij 1.

Waar online bestelde boodschappen ophalen Albert Heijn? ›

Online reserveren bij Albert Heijn

Voeg de boodschappen toe aan het digitale winkelmandje dan verzamelen wij ze en leveren ze tot aan de deur. Of je haalt ze op bij een Pick Up Point.

Is Flink duurder dan supermarkt? ›

En het mooie is: Flink is niet duurder dan jouw eigen supermarkt. Je kunt eenvoudig een bestelling plaatsen via de App van Flink.

Wie is de beste supermarkt? ›

Lidl is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot 'Beste Supermarkt van Nederland'. De supermarkt werd op zes aspecten hoog beoordeeld, namelijk kwaliteit, vers, lage prijzen, aanbiedingen, voorraad en breedte van het assortiment.

Waar komen de online boodschappen van Jumbo vandaan? ›

De boodschappen van Jumbo komen allemaal uit het 'E-fulfillmentcenter' in Den Bosch. Jumbo heeft als voordeel dan weer dat, als daar iets niet voorradig is, de bezorger van dienst eerst langs een Jumbo- supermarkt gestuurd wordt om het ontbrekende product aan te schaffen.

IS Online boodschappen doen goedkoper? ›

Al met al kan online boodschappen doen goedkoper zijn, maar dat hangt vooral af van de supermarkt en je gezinssamenstelling. Doe daarom goed onderzoek en vergelijk supermarkten onderling om erachter te komen of jij ook goedkoper uit bent online of dat je toch beter naar de supermarkt kunt gaan.

Wat is de goedkoopste Flitsbezorger? ›

Volgens snellesupers.nl is Getir de goedkoopste optie en Zapp de duurste, terwijl Gorillas en Flink ertussenin zitten qua prijzen. De prijs voor de meeste producten is overigens vergelijkbaar met die in de normale supermarkt.

Waar online bestelde boodschappen AH afhalen? ›

Hiervoor hebben we Pick Up Points! Je reserveert je boodschappen gemakkelijk online om ze vervolgens te komen afhalen op een moment dat het voor jou past. Binnen 5 minuten ben je weer onderweg met je auto vol met boodschappen. We hebben Pick Up Points in Wilrijk en Kontich.

Is de Aldi goedkoper dan de Jumbo? ›

Discountsupermarkt niet altijd het goedkoopst Lidl is 3 procent goedkoper dan gemiddeld en Aldi zit, samen met Albert Heijn, op 1 procent onder het gemiddelde. De prijzen bij Jumbo en Plus zijn gemiddeld.

Heeft Aldi een bezorgservice? ›

Bestellen via website en app Aldi Süd

Klanten kunnen via de website en de app producten uit het kw-assortiment, koelverse artikelen en diepvriesproducten thuis laten bezorgen. De prijzen zijn hetzelfde als in de fysieke winkels. Klanten betalen wel bezorgkosten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5487

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.